Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågen vilar

Mjuka och runda
faller iskalla droppar
slocknar gör bergen
två irrande själar
en synlig flamma
den saknade färgen

Snabbt de löser sig
isvindens ådror
som skålar av lera
osynliga är rötterna
och mogna frukter
smakar mycket mera

Vita molntussar
svävar ovan stranden
regnbågen vilar
flyger mot höjden
måsarnas skränande
efter regnets strilar

Se den gyllene pelaren
trädgårdens rabatter
viskar sin historia
änglarna har landat
nästan lite gyllengula
visar de sin gloria

Den slitna harpan
spelar så vackert
toner där dimman står
regnbågen vilar
och de tomma dagarna
vaknar och går




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 599 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-03-16 21:35



Bookmark and Share


  anits VIP
Så mjukt och fint skaldar
du din regnbåge
2013-03-26

  Ninananonia VIP
Så vacker är din regnbåge..
2013-03-17

  Eva Helene VIP
Vackert med en skön magi som jag gillar!
2013-03-17

  Angel of love
Vacker finstämd text..
2013-03-17

  Chawa VIP
Fint komponerad är denna text...magisk...!
2013-03-16

  Yrre VIP
Snyggt, och begåvat detta, för att inte tala om vackert!
2013-03-16

  ResenärGenomLivet VIP
Regnbågen är vacker,som din text...
2013-03-16

  lodjuret/seglare VIP
Jag försökte sjunga texten, det gick hyfsat väl. Bara inte till ack värmeland du sköna. Andra gången läste jag den som en rapp och tredje gången som läste jag högt för en skolklass. Det var underbara upplevelser alla tre. Jag vill skänka texten trenne rosor av di röda. (Harpan fick mig att tänka på Harpo Marx när han spelar vackert på en harpa.)
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO