Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kunde vara du

Rött hår och glasögon
kunde du haft
Stor skäggig man
med ölmage
som nålar såpbubblor med ena handen

Flammig i ansiktet
och snö på skorna
Ett skratt man ryser av
och kanske till och med
gömmer sig under bordet för

Det kunde vara du
vars röst man hörde
när tanken vred sig i smärta
Slog knut på sig själv
så man behövde hjälp
att reda ut och sortera

Stor orange halsduk
med lika stora noppor
Hade passat bra
ditt hår
Du skulle inte likna alls,
trots din färg,
ett lejon på savannen
Eller en tiger
fast fårorna i pannan
gav dig svarta streck på röd hud

Det kunde vara du
som snavade över pjäxorna
och föll på
din stora mage
Inte särskilt graciöst
men det var heller ej
din avsikt

Du kunde vara någon annan
än den du var

Du kunde haft rött hår och glasögon
Och jagat in mig i garderoben
när du blev arg




Fri vers av Zihuatanejo
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-17 21:33



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Va fint du skriver.
jag kan se en sagoberättare/barnboksförfattare här

dina bilder bubblar verkligen

såg att du applåderat mej - stort tack

Kram L.G
2013-03-21

  Siggesdotter
Du målar fram bilder med dina ord och jag rycks med och läser mellan raderna...samtidigt som jag inte riktigt vet? Fint skrivet!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Zihuatanejo
Zihuatanejo