Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Citronhöst

Du brukade dansa på hösten
Dricka te
Citronte
Det blåste ute
Och regnet brukade smattra emot fönstrena
Musiken fanns i hela huset
Och du kunde gå ut i köket
och hämta mig

Den gamla bandspelaren
med sina gråa knappar
Och de svarta som man drog längs skenorna
för att höja volymen
Det brukade lukta citron
i hela vardagsrummet
Och orden som strömmade genom rummet
Var så äkta och varma,
precis som du och jag

Vi brukade sjunga
Vi brukade leva

Livet brukade alltid vara äkta
när du dansade på hösten




Fri vers av Zihuatanejo
Läst 369 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-17 21:34



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Ser bilderna framför mig som du målar fram och känner vemod och saknad. Applåd!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Zihuatanejo
Zihuatanejo