Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och Haile Selassie sneglade surt...

paret med sin lilla baby har en butik
på somrarna står kvinnan utanför
hon vattnar krukväxterna bredvid den lilla pinnsoffan
det närmaste man kan komma Jamaica här
garanterat
på svårförståelig jamaicansk patois
bjuder hon leende in en till \"her lickle shop\"
inne i butiken finns en miljard reggaeskivor
hampatvål
virkade mössor
och ett porträtt av Haile Selassie

butiken brukar ha öppet till sent
ibland till efter tio på kvällen
då kan man se paret sitta där
småpratandes
virkandes sina mössor
som dom sen säljer till hutlösa priser
men man måste väl ta rejält betalt eftersom
\"rasta don´t work for no Babylon\"

butiken och dess innehavare sprider värme på gatan

det gör gatans krogar också
men inte alltid lika självklart
det är en opålitlig värme dom sprider

ut på gatan vinglar en packad medelålders man
hans högra byxben är nerkissat
ända sedan dagen då han spöade sin tant
har han suttit på krogen konstant

han raglar förbi \"lilla Jamaica\" och sluddrar:

\"dom där jävla narkoman-negrerna borde fan spärras in\"







Fri vers av Isla Estrecho
Läst 1456 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-24 00:15



Bookmark and Share


    jennystyle
hahahaha jag kan inte se annat en ironi i den här dikten...du skriver så klart och tydligt att det målar upp bilder:) Fint!
2006-03-01

  LejonLarm
Oh ja stående ovationer.
Jag gillar dina texter de är så rakt på sak och känns så rätt.
Så mycket sanning levererat klockrent utan krussiduller på direkten.
Härlig läsning.
2006-02-25

  mariann
Du är så klockren i dina texter, skön bitande humor.
Får lite plus oxå för reggaen som skymtar dina rader:)
2006-02-24

    ej medlem längre
intressant text, rakt beskrivet, väcker tankar.
För mig föder den tankar om tillgång och efterfrågan - behovet,
det som gör att något lever kvar.

Attityder och värderingar, säkert snygga och välgjorda mössor,
troligtvis har dom hittat sin nisch, förmågan att leva kvar.
Personligen så stödjer jag min blatte, hans butik. Brukar ofta köpa och samtala, för att jag tycker om...

Intressant text - tack!
2006-02-24

  DanSan
Hahaha! Så befriande gott fast där finns mörka sidor. Men bra skrivit och härliga iaktagelser. Ja Lejonet från Etiopien stirrar surt bra rubrik!!!
MVH Dan Cederholm
2006-02-24

  Carlita
är svag för humorn i dina texter =)
2006-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho