Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kåserar lite....


STILBROTTAREN !

Jag erkänner ! Jag har begått ett brott ! Ett stilbrott, ja flera t o m ...
Jag älskar att klä mig i fladdriga och pösiga (läs:gräsliga) joggingbrallor av äldre modell . Till dem kan jag , utan den minsta skam i kroppen, bära en vanlig skjorta och ha snygga loafers på fötterna . Ett totalt kriminellt beteende ,vad det beträffar s k "klädkoder" !
Mina barn hatar min klädstil och det värsta är att jag inte ens bryr mig ! Jag har inte ens en klädstil, säger de, jag är totalt utomjordisk vad det gäller konfektion ! Dior skulle avlida av vämjelse , Hugo Boss skulle sätta den senaste lyxdeodoranten i brand ,så upprörd skulle han bli ! "Innefolket" skulle, sannolikt, yrka på en sträng dom, typ livstids internering ! Jag menar ,en sådan klädselvandal som jag ska bara inte få gå lös !
Visst, jag har en kavaj, illasittande och två nummer för liten, men, vad gör det, den används ju bara vid sällsynta tillfällen ! Ocj jag har, aldrig, gillat det där patetiska uttrycket: "Kläderna gör mannen !" Nedra reklamslogan !
Så jag fortsätter, oförtrutet, på min kriminella bana ! Hittills har jag ju bara fått "villkorliga domar" av min omgivning .
Ja, jag erkänner, jag tycker, t o m, att det är roligt att väcka avsky och förakt bland de "modedockor" som jag möter då och då .... Människor, vars hela värld tycks kretsa kring det allra senaste från den ytliga och genompatetiska modevärlden ! Det trista är bara att så oerhört många unga människor torskat dit på denna förslavande märkeshysteri som, dessutom, inte ens är kvalitetsmässigt högtstående ! Jag har sett min dotter slita ut ett par äkta Nikeskor på ett år ! Kanske tillverkade av en barnarbetare i Sydostasien ! Och ändå kostade dessa Nikeskor över 800 kr ! Mina enkla joggingskor brukar kosta runt hundra och de håller lika länge ! Men Nikemärket, det är värt guld det ! Tydligen ...
Kläder ska vara hela och rena och sitta slappt och skönt på kroppen, de ska värma en person när det är kallt och får gärna svalka ner ´en när det är varmt ! Det är min enda filosofi vad det beträffar kläder och om det är kriminellt (vilket man kan tro när man hör en del "modelejon") så fortsätter jag ,tveklöst, på min kriminella bana ! Ibland känner jag mig som en "Gudfader" inom en "inofficiell" Antimodemaffia" !!!!!
Ge TYGET åt folket !!!!! Låt folket sy vad de vill ! ! NER med Modehusen !

-----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-18 22:54



Bookmark and Share


  poetryGirl
när man ser mannekänger på modevisning ser de ju ut som kalla robotar, usch!!!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska