Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
text från förra året


Jag skiter i såna som Du


Finns det någon som inte ser
vad som sker?
Många vill ha mer
De fattiga blir fler
Det är dags att slå bakut
Egoismen måste få sitt slut

Lilla Hanna gråter
Det är natt
Hennes mamma är svårt skuldsatt
Fogden tog allt i beslag
Lilla Hanna fyller 10-
nästa dag

Egon längtar efter mat och
behöver medicin
Han bedövar sig med utspätt vin

Åsa är utförsäkrad och har från systemet-
slängts ut
vad ska hon göra?
pengarna är slut

Hur kan man inte se
vad som håller på att ske?
Vi får ett Sverige
som delas mitt itu

Här är jag
som klarar mig själv och
jag skiter i såna (fattiga) som Du!




Bunden vers (Rim) av Yarissa
Läst 483 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-19 12:35



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Den blåser alltid som hårdast och kallast innan det vänder.
Gillar.
2014-02-16

  figurett
Så vännen, har jag en gång applåderat denna, och väntar med spänning på flera...
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa