Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Én från vidräkning med riskkapitalisterna och deras "svans", med en ironisk knorr på slutet....


Riskkapitalistisk äldrevård - Ättestupa !

För länge sedan talade vi om "ättestupan" , när en gammal släkting inte orkade längre så var det fullt accepterat att han eller hon , diskret och tyst, begick självmord.....
Men nu finns en modern variant som riktigt blommat ut under det borgerliga styret , dessa kallar det för "valfrihet" för de gamla , visst ,det är de gamla som har "valt" att gå omkring i nedpissade blöjor, att inte få komma upp ur sängen på hela dagen pga personalbrist, att, t o m, DÖ pga bristande tillsyn och omsorg ! Antalet incidenter av ovannämnda typ har ÖKAT rejält sedan de snikna Riskkapitalisterna fick möjlighet att komma in i denna "bransch" ! Detta har ju TV-program som Kalla Fakta och Uppdrag Granskning kunnat ge många exempel på under de senaste åren !
Bara TANKEN på att det ska vara "lönsamt" och "vinstgivande" att sköta gamla och sjuka är ju helt "SJUK" , i alla fall för undertecknad !
Givetvis kommer Riskkapitalisterna att försöka avkorta livet på de "objekt" inom äldrevården som är alltför kostnadskrävande, det blir en slags "naturligt kapitalistisk ättestupa" . Det här är är ju inget som ,någonsin, kommer att erkännas av Riskkapitalisterna själva och deras tillskyndare ,de Borgerliga partierna , de kommer, självklart, att sopa dessa saker under mattan ! Även Socialdemokratin lämnar mycket övrigt att önska i dessa frågor, de velar och tvekar, de t o m STÖDER Riskkapitalisternas möjligheter att verka inom äldrevården !
Men, vänta bara, dödsfallen kommer, garanterat, att ÖKA inom den riskkapitalistiska delen av Äldreomsorgen ! Men ,vad gör det, det är ju "bara" gamla och "uttjänta" kärringar och gubbar !
Jag tvår dock mina händer, har aktivt motarbetat detta sjuka system från början ! Förmodligen innebär mitt agerande att min äldsta ålderdom blir kortlivad, när jag är uråldrig så finns det väl bara Riskkapitalägd äldreomsorg kvar och de lär väl ge mig en arsenikspruta som "belöning" för min idoga kamp emot dem !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 367 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-20 23:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanningen har allt börjat komma fram redan,har du läst i Aftonbladet:Cancersjuka nekas att få medicin. Det är förstås de gamla som nekas medicin i en del landsting.
2013-03-21

  Pärlemor
Bra belyst! Som det ser ut idag finns två val: bli en radiostyrd robot utan hjärta eller att släcka sitt ljus själv då raseriet mot denna regering blir för stort att uthärda i slutändan. Men till den dagen kommer, så ska här kämpas!
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska