Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spark i magen

Ge mig adrenalin
Spring spring hoppa hoppa slå fall
Dopamin, serotonin noradrenalin, endorfin
Sök som om det vore din enda chans till liv efter en kick till
En liten att klara sig på hela veckan
Ge mig en kick, kick, kick
Spark i magen
Slag i ansiktet
Endorfin
Sår på ärr på vit hud
Röd hud
Endorfin
Ersatt av adrenalin

Adrenalin sprutandes ur varje por som svett som en stank av ett för litet liv
Ett för litet liv slingrat kring en jätte som ett skört tyg slitet i stycken och sedan sytt till oigenkännlighet
Slängt över en sovande jätte
Och lämnat kvar att ruttna
Men livet lever kvar
År efter år
Tyg sprucket i kanterna men vackert och så skört
Att det värsta troll inte vill förstöra det, vill vårda det, vill sova med det vill smeka det.
Det är en ful kombination av varelser
Felmatchat
Rött och rosa
Sockar i sandaler
Och resten av allt det människor blint hatar just för att.

Tyg blåser bort med vinden
Högt över städer
Högt över hav
Och ingenstans finns något alls
Förutom en kick
Adrenalin! Dopamin!
Återigen är det enda som räddar oss en spark
En spark i våra fiktiva pungkulor
En kniv i ryggen
Herpes på läppen
Cancer i blodet
Sprickor i huden
Skeva framtänder
Hår på tårna
Fett på magen
Slitna hårtoppar

Allt de behöver är en spark i pungen
En käftsmäll
En öl
En vän
En bok
En god natts sömn
Och kicken
För en kort stund är vi högt över marken
På den vandrar de dödliga
Men vi flyger
Kittlande pirrande klump i magen
Klump i magen
Rädslan
När som helst klipper de våra vingar och vi faller ner på jorden
Kastade ner för att vandra med våra jämlikar, de vanliga

Du är inte extraordinär
Du är inte alls någonting
Förutom en avsaknad av kemikalier i hjärnan
Allt du är, är en önskan
En längtan efter ännu en kick
Endorfin, dopamin, kick, kick, adrenalin, vingar, fall, spark, slag, naglar, tänder, händer, sliter i ditt hår flyg!
Sväva, hoppa, spring, spark i magen.
Kick! Kick! Kick! Igen! Igen!
Ett stycke tyg vävt av signalsubstanser
Hjärtat pumpar
Håret i nacken reser sig
Gåshud
Tunnelsyn
En halvt nedbruten lunch i en toastol på en nattklubb i ett land du inte är i.
Igen! Igen! Igen!
Vi dansar vårt centrala nervsystem till en köttig massa
Trasigt slut




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gerda Johansson
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-03-22 22:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåder!
2013-06-23

  Kim VIP
Ja verkligen fartigt, o de versalerna i början förstärker allt, tror jag!
2013-06-13

  mysing
åh jösses vilken fart och så bildrik!
jättebra!!
2013-04-13

    ej medlem längre
åå rysande klockren! bravo !
2013-04-07

  hedenstedt
vilken fart! jag åker med hela vägen. bra!
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson