Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hora

Jag är besviken
Jag är arg
Och har jag all jävla rätt i världen att vara det
Det här är inte vad jag trodde det skulle vara
Jag har inte gått med på det här
Där vissa svälter och andra äter tills de spyr
Där kvinnor blir våldtagna och sedan måste skämmas
För att svinen med makt tycker att
”Vad hade du på dig?” är relevant
Som att äcklen som våldtar
Inte gjorde något fel
För att hon inte sa nej
För att hon var för full för att säga nej
För att hon var för medvetslös för att säga nej
För att du redan kört in din kuk i hennes mun´

Det här är inte den världen jag vill leva i
Det här är inte vad de berättade om när jag var liten
De sa
De sa till mig
Att jag kunde bli vad helst jag ville
Att jag fick göra precis det jag önskade
Jag får inte göra vad jag vill
För jag ser era blickar
Äcklade, upprörda
Över mitt sätt att bete mig
Jag kan se hur ni dömer mig
Med oskyldiga ögon
Och jag lär mig
Att inte göra vad helst jag vill
Att det jag önskar är fel
Och att jag aldrig
Kommer att lyckas med det jag önskar
För när jag säger att
Jag vill skriva böcker! Jag vill åka till Sydamerika! Jag vill dansa i alla världsdelar och jag vill göra musik trots att jag är tondöv! Jag vill vara lycklig! Jag vill vara fri!

Så skrattar ni
Ha, eller hur
Du kommer aldrig lyckas
Så lägg ner
Att spela Allan
Sluta vara så mer
Och jag lyder
Era tankar och blickar och hånfulla skratt
Trycker mig tillbaka in i den lilla fyrkanten som är skapad åt mig
Min plats i världen
Är 24 kvadratmeter ensamhet
Och jag accepterar det
Och jag accepterar att vissa svälter
När jag äter tills jag spyr
Och jag accepterar att kvinnor är sämre än män
Och att jag inte borde ha den där kjolen på mig när jag går ut
Och att jag inte borde dricka så mycket
Och att jag aldrig någonsin kommer att lyckas
För att mina drömmar är fåniga
Och ouppnåeliga
Och jag tycker att du är lite för högljudd
Och tittar snett på dig tills du förstår att hålla käft
Och slutar klä dig som en hora
Och sluta ligga med allt och alla

Och bete dig lite anständigt
Det här är inte vad jag vill
Jag vill att du ska få ligga med vem fan du vill
Och ha på dig vad fan du vill
Och vara så full att du knappt kan stå
Utan att få skulden när någon idiot
Knullar dig
För att ”du aldrig sa nej”
För att du hade däckat på soffan

Trots att du
Hade hånglat med honom hela kvällen
Du är inte skyldig honom något alls
Du är inte skyldig
Till något alls
Förutom att du kallar dina vänner för hora bakom deras rygg
Och kollar snett och nickar när de frågar dig
”Kan jag ha på mig det här?”




Fri vers (Fri form) av Gerda Johansson
Läst 598 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-22 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson