Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg

Vi är på väg i bil
någonstans
det är natt
mörkt
bilens ljus lyser upp vägen framför oss

Hon kör på fel sida av vägen

Jag sitter mellan henne och någon mer
i baksätet sitter fler

Vägen är rak
långt borta syns ljuset av en mötande bil
den kommer närmare och närmare

Ingen säger något
jag tänker
ska hon inte styra undan snart

Den mötande bilens ljus kommer ännu närmare
lyser på oss i bilen

Alla är fortfarande tysta
och jag
jag gör ingenting
jag bara sitter där och

inser att en frontalkrock
är oundviklig
höjer instinktivt en arm för att skydda mig

Som om det skulle hjälpa

Bilarna krachar in i varandra
front mot front

Allt blir svart

Sedan vitt












Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-23 12:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
duktig du är
2013-04-28

  Maj-Lis VIP
En stark text
2013-03-25

  Hettan
Fick mig att tänka efter. För allt vi vet kan vi vara på väg mot döden när som helst. Hoppas ni undkom oskadda. Slutet grep verkligen mig.
2013-03-25

  kerstin skriver VIP
sista två raderna blir starka i läsupplevelsen.
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP