Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom dörren

Jag tar några steg framåt
stannar framför ett högt plank
en dörr
som jag sakta
försiktigt öppnar
tar ytterligare några steg framåt
och där står han
det är mörkt

Jag tittar på honom
han håller en teleon till örat
talar
tittar på mig och nickar mot huset

som alldeles intill
till vänster
ett rangligt trappsteg upp
jag öppnar dörren
går in
stänger efter mig

Inne är det halvmörkt
dammigt
skräpigt
direkt till höger innanför dörren
står flera kartonger staplade på varandra
annars tomt

Jag tittar in i rummet
vidare längs hallen
ingenting

Jag ropar hennes namn
flera gånger

Men ingen svarar




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-23 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP