Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskådaren

Grönt ljus lyser upp källaren
på ett sätt som gör att det ändå är ganska mörkt
det lyser på honom precis där han står
och bara svagt runt om

Han håller en tråd mellan sina fingrar
en tråd med vidhängande spindel
han sätter den i dess nät på väggen
en murad källarvägg
fuktig
svamp växer nere vid golvet

Sälv står jag en bit ifrån
ser utan att bli sedd
en åskådare som egentligen inte är där

En vind blåser upp
den virvlar runt mig som en tromb
fylld av skräp
tromben och dess innehåll påverkar mig inte
jag står i ögat
oberörd
jag är ju inte där

Efteråt duschar jag




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-23 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP