Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hetta

Det börjar med en liten låga
en liten
vacker

Jag närmar mig nyfiket
går först runt
tittar på den från alla håll

Den växer i omfång
blir ännu vackrare
rör sig självsäkert
visar vad den har att erbjuda

Jag sträcker prövande fram handen
känner värmen
som blir för mycket
jag drar tillbaka handen
sakta går jag några varv runt elden igen
tittar på allt det vackra
som dansar framför mina ögon

Den rör sig fram och tillbaka
så varm och levande
visar sig från sin bästa sida
klädd i sina vackraste färger

Elden drar i mig
jag går närmare
vill känna värmen
omslutas av elden
men vågar inte
släppa taget om verkligheten

Ångern klöser i mig
ett hugg av besvikelse i hjärtat
när lågorna drar sig tillbaka
jag tar ett steg framåt
sträcker ut mina händer mot värmen

Elden växer i styrka
och den här gången
kliver jag utan att tveka
rakt in i de dansande
virvlande lågorna

Överlämnar mig själv till hettan som omvärver mig
tränger ner i mina lungor

och förtär mig




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-23 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP