Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brädan

När jag kommer fram till stegen tvekar jag
jag tittar uppåt på ställningen som stegen står lutad mot
funderar på om det är värt risken

Jag granskar omgivningen
den kala klippan där jag står
skogen bortom
men framför allt
den djupa ravinen under ställningen

Den är inte bred
bara djup

Jag sätter foten på första pinnen
klättrar vidare
når ställningen ganska snabbt

Ställningen är inte riktigt stabil
den rör sig i sidled
när jag kliver ut på den

Jag tar mig försiktigt framåt på alla fyra
då jag märker
en del brädor är lösa

På några ställen finns det hål
jag kan se rakt ner i ravinen

Det är långt ner

Jag ryser
tar mig sakta förbi sådana ställen

En bräda lossnar när jag tar tag i den
jag glider
släpper brädan
som flyger ut i luften

Jag tittar ner i ravinen på brädan
som faller och faller

Det dröjer länge innan den når botten




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 194 gånger
Publicerad 2013-03-23 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP