Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkställande av beslut

Öppet vatten.
Jag går ut genom öppningen, tittar mig försiktigt omkring.

Taket hindrar mig från att se himlen.

Var finns alla?

Jag tittar ut över relingen. Inget annat än vatten.

En motor hörs.
Ljudet kommer närmare och närmare på andra sidan fartyget.

Jag kikar runt hörnet där väggen tar slut.

En helikopter dånar ovanför.
Jag ser män klättra nerför en stege och hoppa ombord.

Jag drar mig tillbaka.
De är beväpnade.

Hjärtat slår och mina andetag fastnar i halsen.
Vad händer?

Jag tar fram mitt vapen, kontrollerar att det är laddat.
Mina händer skakar.

Vad ska jag göra?

Jag drar mig tillbaka, genom öppningen jag nyss kom ifrån.
sätter mig i trappan.

Tankarna flyger runt.

Var kan jag gömma mig?
Tänk om dom hittar mig?
Vad kan hända?
Vad är det här för något?

Steg hörs.

Baklänges hasar jag mig uppför trappan
samtidigt som jag riktar mitt vapen mot öppningen
där någon nu är helt nära.

Mannen dyker upp i öppningen med sitt vapen höjt.

Jag hinner före.




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 326 gånger
Publicerad 2013-03-23 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP