Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skada och läka

Jag går sakta längs den halvmörka korridoren.
Förbi alla stängda dörrar.
Kniven i min hand är riktad framåt.
Bleka lampor försöker lysa upp
men har tappat det mesta av sin glöd.

Längre fram till vänster finns dörren jag letar efter.
Väl framme står jag en stund, samlar mig.
Jag tittar på dörrens handtag som plötsligt rör sig.
Dörren öppnas.

Han står där med en kniv i handen.

En brännande smärta i magen.
Jag tittar ner och ser blodet rinna.

Min högra hand rör sig framåt och hugger till.

Dörren stängs.
Jag står där, lätt framåtlutad, med handen mot magen
och blodet rinnande mellan fingrarna.

Med den andra handen tar jag stöd mot väggen
och staplar därifrån.
Jag känner mig yr och kryper ihop på golvet bakom några möbler.
Någon ropar mitt namn men jag svarar inte.

Här är hon, hör jag en röst.
Flera dyker upp, samlas runt mig.

Jag ligger på rygg och ser två händer
hållande nål och tråd.
Händerna börjar sy och
hålet i min mage börjar läka.




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2013-03-23 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP