Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen dörr

I detta nu
fyra släta väggar utan dörr
mina händer stryker över väggarna
letar efter en spricka
men hittar ingen

Vi kommer inte ut

Febrilt öppnar jag lådor
skåp
plockar fram alla vassa saker jag hittar
knivar
saxar
allt
börjar hacka i en vägg

I nästa nu
en färja

Färjans matsal
är dukad till fest
tallrikar
glas
bestick
vackert brutna servetter
bara maten saknas
belysningen är nertonad
utanför fönstren är det mörkt

Vi sitter där
utspridda
tysta
när ett stort antal människor
kommer in i matsalen
tysta statister
utfyllnad
normalt
men bara på ytan

Matsalen vattenfylls
en man sitter på en stol
med vatten upp till hakan
ätande på en smörgås

När han stoppar smörgåsen i munnen
är halva smörgåsen under vatten




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2013-03-23 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP