Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrarna

Jag är på väg genom skolans vestibul
den tunga väskan hänger över min axel
och dunkar mot höften för varje steg

Det är många elever i vestibulen
ett prov ska genomföras

Ingen tycks riktigt veta vad

Jag ställer ifrån mig väskan vid väggen
och får veta att vi ska springa från vestibulen
ut ur skolan
sedan ska markeringar visa vägen

Jag springer
ut genom dörrarna
vidare dit skyltar pekar

Till höger
rusar skolans vägg förbi
då jag plötsligt visas
tillbaka in i skolan
genom en annan dörr

Jag vet
jag måste
springa hela tiden
får inte stanna

Jag springer mot dörren in till skolan

Det är dubbeldörrar som jag knuffar upp med händerna
samtidigt som jag fortsätter att springa

Jag kommer in i en mörk
rökfylld korridor
fortsätter att springa

Nya dubbeldörrar dyker upp
springande knuffar jag upp även dessa
kommer in i en ny mörk
rökfylld korridor

Jag springer
knuffar upp dubbeldörrar

Jag springer
knuffar upp

Jag springer

Jag




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 204 gånger
Publicerad 2013-03-23 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP