Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stigen

Vi pulsar fram i skogen genom den vita
ankeldjupa snön
efter en stund
kommer vi fram till en i snön upptrampad stig
stannar

Mitt sällskap pekar mot buskarna till höger
där stigen kommer ifrån
vi diskuterar
tittar sedan åt vänster
där stigen försvinner bland vegetationen

Rakt framifrån möter oss ännu en stig i snön

En vägkorsning

Vi måste välja åt vilket håll vi ska gå
det blir vänster

Jag går först
följer stigen
marken sluttar svagt nedåt
bland de unga björkarna

Vi fortsätter att gå
kommer sedan fram till en mycket brant uppförsbacke
stigen fortsätter mellan tallarna
vi klättrar uppåt
det är så brant att vi ibland måste ta stöd med händerna

Vi stannar för att hämta andan
en hund kommer nerför branten

Jag tittar uppåt dit vi är på väg
en man står en bit ovanför oss

Han väntar




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-24 18:19



Bookmark and Share


  molndansare
väldigt målande och himla fin!
2013-03-25

  Peter Olausson VIP
spännande!
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP