Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återblick.... lånad bild - Ljudfil; Time to say goodbye piano----------------------->


Farväl - Min Längtan

 


Mellan skärvorna glimmar ljuset


*

Och jag såg Dig födas
  en gammal själ med
med tusenårig visdom


 Du kom springande
emot mig på perrongen
utan att ana vad som väntade


Din aura spred sin doft
till mitt hjärta och våra själar
nuddade det namnlösa


Runt Dig fanns ett fält av energi
som drog mig till Dig
oemotståndligt


 Då föddes Du in i allt som var mitt
och jag i Ditt


Vi drunknade där
i varandras ögonbrunnar
i denna tågkupé - på ett fullsatt pendeltåg


 Alla andra försvann
vår dimension var bara Din och min
Vi blev som Ett –  där den ena halvan
äntligen fann sin andra


Och Du blev min längtan
I en evighet
som varade
en evighet


Och ingenting kunde sedan
skilja oss åt


Tills Du en dag
helt oväntat
sattes upp på en treårig väntelista


 Du hade fått biljetten
för återresan till den plats
Du kom ifrån


Just då
när vår kärlek blommade
och var som allra vackrast


---


 Nu kommer Du till mig


I de varma
vågorna Du älskade
att kasta Dig i


I vågor
som utan att be om lov –
obarmhärtigt
sköljer över min avklädda själ
kanske gjord av glas


--- 


Är Du inte här hos mig ibland
nattetid
när Din längtan efter mig –
och rostat bröd
övermannar Dig
och doften sprider sig
i hela huset –


:-)


 Tänk om det finns
en parallellvärld ändå


 Eller är det cellerna
i min hjärnas labyrinter
som driver med mig


 Kommer en dag
när jag är färdig här



Farväl
Min Längtan


Min
Älskade


  




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 461 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-23 20:01



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så sorgset skrivet....blir tårögd av dina ord ...den berör mig enormt...
2013-03-25

    Birgersdotter VIP
Sorgligt vemodigsvackert....bland det vackraste och mest berörande jag läst..sparar
2013-03-24

  Ljusletaren
Sitter tårögd och tar till mig varendaste fint ord som du berättar för oss om.
En ros i dimmatöcken, ljuvlig musik och visst ska du träffa din lägtan igen.
Ni två var bara ett för all evighet/kram
2013-03-24

  Maiah VIP
Underbart vackert diktat om en fantastisk kärlekssaga som kanske bara händer en gång i livet
2013-03-24

  ResenärGenomLivet VIP
Man flyter med i den berättande texten som om man vore en del av den...musiken förstärker känslan...mycket vackert...
2013-03-23

    ej medlem längre
Den vackra rosen på bilden, musiken och så dina ord...du når alla mina sinnen.
2013-03-23

    ej medlem längre
Detta är skön poesi.
2013-03-23

  walborg
Vacker text om minnen och längtan
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter