Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intressant samtal (fast det har aldrig ägt rum i verkligheten, även om det kunde vara sant..) ...


Samtal med en MUFFARE (Moderat Ungdom)!

Jag : Man får cancer av rökning !

MUFFAREN:- Vem bryr sig, kan ju bli knivhuggen på sta´n, överkörd av en bil ,smittas ned av HIV-are, få cancer ändå , so what ?


Jag: Politikerna lurar oss !

MUFFAREN:- Spela roll då, alla lurar alla, det är friheten, man måste vara smartast, lyckas man blåsa många så blir man miljonär ! Det finns ingen landsfader, det är kört, leve den friskaste, rikaste, starkaste, hänsynslösaste och smartaste , sådan är friheten i dessa dagar, vare sig du vill eller inte. Ni andra gamla socialstofiler kan gå och lägga er, ni ska ju ändå dö om sisådär tio år.... Äta eller ätas, det är mitt motto !


Jag: Det finns ingen rättvisa snart !

MUFFAREN: Rättvisa, äh, skitsnack, avundsjuka är vad jag kallar det , för att en del lyckas och tjänar bra med pengar så ska väl inte de behöva försörja en massa lata fattiglappar! En driftig person har full rätt att bli svinaktigt rik ! Och vänsterpacket lever kvar i sin knallröda revolutionsromantik ,det är kört, Lenin dog 1924, det finns inget mer att hämta där !!


Jag:Vad vill du ha för samhälle då ?

MUFFAREN:-- Jag,,,,,vet inte riktigt, det är ju bra om alla kan gå i skolan och så där, och skolan ska ju vara bra, men det får inte kosta en massa skatt,förståss, ingen alls egentligen, men hur det ska betalas då, jag vet inte riktigt......., jag får fundera på det....... (efter fem minuter...) - Jo, skatt måste vi ha ändå, men bara lite...., tror jag, fast hur resten av skolan, sjukvården och sån´t ska betalas, det vet jag inte , avgifter ? Fast det blir ju inte rättvist, eller ? Jag får nog återkomma, det här var svårt ju.....


Jag : Eller hur ?

MUFFAREN: -Jo............

----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-24 13:30



Bookmark and Share


  aol
ja så är deras innersta tankar, bravo Mats,
2013-03-24

    ej medlem längre
Nästan så man hör dem tala.
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska