Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Separata rum

Jag går uppför trappan i mörkret
det är natt och alla sover
nästan
inte jag

Tyst öppnar jag husets ytterdörr
inga lampor lyser
förutom gatubelysningen utanför

Jag går in i hallen
lämnar dörren på glänt
fortsätter rakt fram

Han ligger och sover
på sidan med täcket uppe vid hakan
jag ser hans huvud vilande på kudden
kroppens konturer under täcket

Jag står på avstånd
tittar en stund
längre bort i hallen finns en stängd dörr

Hon sover därinne
jag vet utan att se

Tyst vänder jag mig om
smyger ut igen




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-24 18:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi sover i separata rum.
Vi skulle aldrig få en blund i ögonen annars.
Båda snarkar.
2013-03-25

  Peter Olausson VIP
avstånd, närhet: och i sömnen/drömmen blir gränserna suddiga och mycket möjligt. Tycker om din text.
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP