Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låsa dörren

Jag med flera
reser med buss
vi ska på sightseeing

Målet för vår resa
har länge stått tomt
en liten
vacker herrgård

Väl framme går vi in
tittar i alla rum
stora som smså
uppe och nere

Mjukt gröna väggar
guldfärgade små lampor lyser
möbler med snirklar

Det är vackert
ändå vilar något dunkelt över alla rum

Dags att åka
bussen väntar

Plötsligt är det väldigt bråttom
bara två av oss är kvar inne

Hur ska vi hinna

Vi rusar febrilt runt
från rum till rum
släcker alla lampor
drar ur kontakter

Den sista lampan är släckt
flämtande springer vi mot dörren
öppnar den och ut
slänger igen och låser fumlande

Vi springer
bussen åker
vi hann ut

Men inte ända fram




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 264 gånger
Publicerad 2013-03-24 18:38



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Bra
Låter som en dröm...där man aldrig blir klar
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP