Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eget val

Jag vet vart jag är på väg.
Var vägen kommer att gå.
Hur det ska bli.
Vad som ska hända.

Jag kan nästan känna lukten av eländet.

Och ändå.

Jag försöker låta bli
men kan inte.

Jag darrar av förväntan.

Jag blir yr
mina knän viker sig.
Världen suddas ut och jag faller.
Så ljuvligt
underbart.
Jag svävar
himlen breder ut sig.

I rusets efterdyningar
inser jag
hur svag jag är
som låter världen falla ihop över mig
gång på gång.

När kommer dagen
jag inte orkar resa mig igen?

Ångesten kommer krypande
och jag önskar att
jag kunde välja annorlunda.




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-24 18:48



Bookmark and Share


  Densen VIP
...så många gånger man önskat:/
2013-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig till 100% i detta.
Verkligen bra formulerat!
2013-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP