Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar av glas

Jag står i kö
en lång kö av kvinnor
ingen början
inget slut
så många
alla med kölapp

Inomhus
väggar av glas
kön ringlar sakta framåt
från rum till rum

I ett av rummen står en stor säng
alla ligger en stund
får några minuters vila
många på en gång
det är trångt
sen fortsätter köandet

Jag passerar en glasdörr
lutar mig mot väggen innanför
glasdörren är automatisk
den försöker stänga sig bakom mig
men det går inte
jag är för nära

Jag tar ytterligare ett par steg framåt
in i rummet
dörrarna stängs bakom mig
nu kan jag bara fortsätta framåt
genom nya glasdörrar
till nya rum
med väggar av glas

Sakta inser jag
alla kvinnorna är med barn
de är alla på väg till något nytt
så är även jag




Fri vers (Prosapoesi) av Mona Nordkvist VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-24 19:45



Bookmark and Share


  Densen VIP
Grattis;)Till...:)))
2013-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Det är vi egentligen alla. Varje dag. På ett eller annat sätt.
I större eller mindre skala.
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Mona Nordkvist
Mona Nordkvist VIP