Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya tider

Nu glömmer vi frosten
och ler åt solen
strålens glans bedårar
framsidan segrar

Den inåtvända rädslan
kan blotta sig
nu när ljuset är åter
och briljerar

Nu känner vi doften
i vindarnas plog
trädens vilda blomster
sprider sina frön

Pånyttfödda är vi
tankens mörka moln
lämnas åt slumpen
då återstår friden

Nu samlar vi minnen
och smakar på framtiden
tid är det att gå vidare
i försommarskenet

Den glittriga fjärden
har smält sina isflak
norrskenets flamma
känns så bedårande

Nu andas vi morgonen
och faller i gråt
de glädjande tårarna
blir jordens ljus

Nya jublar tiden
i solurets kretslopp
för en ljuv sekund
verkar den stå stilla




Fri vers av ULJO
Läst 286 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-25 22:26



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Din dikt känns som en hyllning till ljuset och våren och allt det nya och friska som vänta efter höst- och vinterrusk
2013-03-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nu sträcker vi oss mot ljuset...härlig läsning...
2013-03-26

  Eva Helene VIP
Mycket energi och vårglädje i denna, fint!
2013-03-26

  Yrre VIP
Ljuvligt! :D
2013-03-26

  anits VIP
Underbart skaldat om vårens
välkomnande
2013-03-26

  Katinka VIP
Jättefint skriftat. Känner pirret, är det våren eller livet, eller samma?
2013-03-25

  Angel of love
Ja nu välkomnar vi värmen, och i din text känns värmen!
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO