Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blombukett

Hon plockar en sippa
blå som himlen
och vit som snö
ty våren är vaken
det glittrar i fjärden
isen har rämnat
och solen den bjuder
den rätta smaken

Hon binder så vackert
när solen lyser
från ängen den sköna
i sommarens glans
till håret det ljusa
av röda klöver
och styvmorsviol
en midsommarkrans

Hon köper på torget
i vårens iver
tulpaner i buntar
till dukat bord
så lila och sköna
när gästen kommer
buketten så fager
i kärlek och ord

Hon lyser som stjärnor
mot rosen den röda
skör som sann poesi
är nattens sista dans
ty kärleken segrar
med blommor i håret
en ros för det äkta
och en skön elegans

Hon håller i handen
till mor därhemma
blomster från ängen
en vårens palett
färger så vackra
från vilda blommor
skära och gula
en plockad bukett




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 3274 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-03-26 02:22



Bookmark and Share


    Vickan
Jätte fin dikt! :)
2016-06-24

    Dan Myrbeck
Tycker bäst om 2:a stycket (slutar med
"midsommarkrans") och formuleringen
"skör som sann poesi".
2013-03-27

  Pärlemor
Levande text, man kan riktigt känna hur det doftar. Näst sista versen är speciellt vackert formulerad.
2013-03-27

  anits VIP
Så fint skaldat
blir glad av din fina dikt
2013-03-27

  Siggesdotter
Här längtar man till sommaren och blir så glad så!!!
2013-03-26

  ResenärGenomLivet VIP
En dikt man blir glad av...härligt med alla blommor...
2013-03-26

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En varm och mjuk dikt...gillar sista versen...jättebra!
2013-03-26

  aol
mycket värme så fint du kan skalda
2013-03-26

  Chawa VIP
Mycket värme och glädje i dina blomstrande rader...
2013-03-26

  Angel of love
Vilken värme och fantastisk text, bilder av värme, vår o h sommar underbart
2013-03-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO