Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är del två, till dikten min käre lille katt.


Livet måste gå vidrae, min käre lille katt.

Himlen var oskyldigt blå när du lämnade oss.
Solen lyste denna dagen, fåglarna kvittrade, det var en härlig vårdag.
En dag då man inte ville ha någon sorg.

Vi tog ett sista avsked av dig.
Du hade somnat in för evigt.
Tiden stannade och tårarna rann ner.

Allt kändes bara hemskt.
Din minnes låt är Himlen är oskyldigt blå av Gärdestad.
Allt känns förfärligt tomt utan dig men som sagt måste livet gå vidare.

Ingen kattlåda.
Inga matskålar.
Inget hår någonstans.
Allt är borta....

Jag gråter inombords.

Vanorna måste brytas:

Ingen katt som jamar när man kommer hem.
Ingen Radio behövs vara på.
Ingen som gnäller när det är mörkt.
Ingen som kommer smygandes in och hoppar upp till mig.

Fast det är svårt måste vi försöka tänka framåt.
Som jag sa: Jag kommer inte släppa taget om dig.

Nu ligger du i en säng gjord av moln.
Och äter säkert glass.
Och blir gosad av mormor.

Sov så gott min lille gubbe.

Må gud vaka över dig<'3




Fri vers (Fri form) av Ted4ever00
Läst 182 gånger
Publicerad 2013-03-26 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ted4ever00
Ted4ever00