Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i rörelse

allt rör sig
stjärnor, vatten och jord
tiden går genom dig
du är stilla

din rå styrka
skrämmer barnet i mig
jag är kortvarig gäst
i denna värld som gjorde ont
från första andetaget

fortsätter andas ändå
kan inget annat
om vi gav upp
skulle alla klockorna stannat
och tiden skulle börja gå baklänges
allt skulle krympa
och förgäves
skulle allting vara

så lär mig vara stila
lär mig våga tysta
det gråtande barnet
hjälp mig be och lita
vila i tystnaden
den kalla vårdagen
mitt i tumma rummet
få bli en början




Bunden vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-26 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP