Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta som sägs vara sanning




låter som en sanning
något du och ett liten grupp utvalda
kommit fram till

något vi andra inte upptäckt än
ty vi är inte dit komna
"när man gått igenom detta jag har, så"

så varför ens öppna munnen
tala om det
när du är så fast i din struktur

mitt visa hjärta vänder om
180 grader i luften
så som jag lärt mig förr

du står upphöjd med öppen mun
skrider inte orden
där du funnit en platå

där du funnit något att hålla i
att tala om orera
sprida för vind

den nya sanningen uppenbarad
bara inom din krets
om ens det, de aspirerar

jag skulle vara ignorant
om jag talade om för dig
att det du säger är sanning

inte är sant














Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-04-01 18:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mm, vad är sanning, frågade sig en historisk människa en gång för många solvarv sedan - måhända är det så att det finns lika många sanningar som det finns människor och detta blir sannerligen aktuellt i dina rader.
2013-04-21

    ej medlem längre
"mitt visa hjärta vänder om
180 grader i luften"
Vilken utmärkt bild!
2013-04-03

  Lars Hedlin
Bra skaldat!
2013-04-02

    Birgersdotter VIP
Starkt och bra skrivet
2013-04-01

    ej medlem längre
Älskar styrkan och sanningen i dina ord.
2013-04-01

    ej medlem längre
Underbara ord!
2013-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Människor tål inte sanningen.
Där har vi problemet.
Det får helt enkelt inte finnas en sanning eftersom man vill skapa sin egen och därmed leva kvar i sin livslögn.
2013-04-01

  entusiasm
Fastnade med en gång. Jättebra!
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP