Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Tänk att.....

du sju och jag tio

vi sitter på ett golv
och har nyss fyllt år
båda två

på golvet framför
ligger födelsedagspresenterna

två klippdockor

din har mörkt hår
Gina Lollobrigida

min har ljust hår
Grace Kelly

alltid är det så

alla dina dockor
har mörkt hår
och mina ljust

minns känslan
av att jag också
ville ha en docka
med mörkt hår

vi pratar om att bli vuxna

vi har just upptäckt
att mormor är född
på 1800 talet

och i framtiden
ska det bli 2000 tal

då är jag 52
och du 49

kanske
att du finns då
men knappast jag

           *

i år är det 2013
och du skickar mig

ett Grattis sms
från en solig is

jag tittar på ett fotografi
från 1957

där står du och jag
och mamma på skidor
på samma is

och lillebror
han sitter bakom
i en hemmagjord låda
som åker på medar

             *      

jag ser på blommorna på bordet
känner på smycket runt halsen
bläddrar i den röda tjocka boken
och förundras över kärleken
och omtanken

och känner tacksamheten

tänk
att jag fortfarande finns

och att liv kan börja om
och om igen

tänkt så fel vi trodde

idag fick jag gratulera dig
med ett telefonsamtal
när du satt i en bil

och klippdockorna
de är slängda
för längesen

© Eva Langrath 1 april 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-04-01 22:00



Bookmark and Share


    Kicki-vännen
Tack, Eva, jag läste den och blev rörd och vemodig.
Kram din syster
2013-04-26

  Bibbi VIP
Applåd!
2013-04-18

  HQ
Vilken fantastiskt text!
Den känns så öppen, så ärlig och så omsorgsfullt formulerad.
Tack för en vacker resa.
2013-04-07

    ej medlem längre
otroligt rörande Eva, hängivet skriven direkt ur hjärtat, tycker verkligen om sättet du skriver på här, och formuleringarna du gör skär i mig på ett bra vis.
2013-04-06

    dreamoflife
Fint!
2013-04-06

  Anoo Niskanen VIP
Du skapar levande bilder med dina ord. Fint!
2013-04-04

    Bodil Sandberg
Ja du skriver ju alltid så medryckande eller nej det är fel ord ..eller inte:)jag fastnar jag fängslas i denna minnenas dikt så bra skriven så fint formulerat ..skickliga poetissa!
2013-04-03

    eva m h
Underbart skrivet om då och nu
2013-04-02

  Stefan Albrektsson
Fint bevarade minnen och mycket välskrivet - om än mycket förblir osagt talar det mellan raderna och bilderna.
2013-04-02

  Monika A Mirsch VIP
En underbart fin dikt från då till nu .. från att sitta på golvet till att skida på isen och slå ett samtal ... från motstridiga viljor till mjukaste värme
2013-04-02

  Carola Zettergren
Ja, tänk - - - Vad fint :)
2013-04-02

    ej medlem längre
Ack, alla minnen....
2013-04-01

    Nileta
Det är så svindlande detta med tiden! Det fångar du så fint. Hur alla tider finns samtidigt i varje människa. Och hur barndomen följer oss genom hela livet.
2013-04-01

  catharina.jerbo VIP
underbar!
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP