Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inälvor

Skär upp min hals
låt blodet spruta rinna droppa koagulera

öppna upp mig
med ett snitt
från naveln till revbenen
och gräv fram mig

plocka upp mina inälvor
måla bilder med mitt blod
vänd min magsäck ut och in
klyv min lever i två delar och
lär dig
hur jag ser ut
inuti

följ varje centimeter tarm
med ditt finger

vila din panna
mot min
varm mot
kall

håll allt jag är och allt jag äger
i din knytnäve
och lyssna efter
hjärtslag
kvarlämnade




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-01 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson