Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilar i dig för en stund

Breder ut mina armar omkring dig
skuggar ditt ansikte från lampor och ljus
ser pupillen öppna sig förvånat, svälla upp
förstoras och dra in det allt knappare ljuset

Då gör jag det, passar på i en svindlande sekund
släpper taget och dras in av en osynlig hand
med ett mjukt litet plask glider jag ner i dig
genom pupillens yta, och en krusning
är sen insläppt i det heliga

allt där ovan förslutes och blir åter lugnt
pupillen drar ihop sig inför ljuset
ett skydd för oväntade gäster
släpper inte tillbaka något
det en gång tagit

                      @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-02 10:35



Bookmark and Share


  Svart svan
Ja, det kan nog stämma att dina texter är värda att minnas...:) ..fast ljuset från måne och stjärnor svårligen låter sig dämpas...:)
2013-04-09

  erkki
Vilar?
Är ordet för kvällen?
Kilar?
Och sen under fällen!

Dina metaforer är lite speciella. Breder ut ... omkring. Bägge orden vill detsamma, men är ju motsatta. Det skapar en speciell känsla. Inte alltid lätt att koppla, men effektfullt!

Rubriken inspirerade till en vanlig tanke om en viss syssla. Fint!
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker