Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åhört på P1 i morse......


SAP-Kongressen drar igång nu !

Stefan Löfvén väljs nu till partiledare, det är ingen tvekan om det, det blir enhälligt . Det mest intressanta är vad SAP kommer att besluta om vinstintresset inom äldrevård, vård och skola , om de kommer att klämma åt riskkapitalisterna eller om de inte vågar...
Det finns en diskussion inom partiet, det finns falanger som INTE vill att man ska kunna tjäna MILJARDER på att människor blir sjuka, gamla eller går i skolan !
LO har ett förslag som lär diskuteras på denna kongress, LO vill ju BEGRÄNSA vinstuttaget av skattemedel i dessa sammanhang . SAP:s partistyrelse har INTE anammat LO:s´förslag , de har ett eget förslag som bara innebär marginella förändringar av den nuvarande situationen . Vi får se hur denna interna stridsfråga avlöper. Jag har en olustig känsla av att det bara blir en halvtaskig kompromiss och att riskkapitalisterna kan fortsätta i nästan "orubbat bo" !
Hoppas att jag har fel.....

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 219 gånger
Publicerad 2013-04-02 12:56



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
inom SAP råder det demokrati, där har alla rätt till sin åsikt. Löfven har rätt att ha sin åsikt. Min åsikt är att socialdemokraterna ofta går sin egna väg. Det är en tradition och det har lett till en utveckling av landet till det bättre. Finns ofta två sidor av allting. Vi kan ju inte som vänsterpartiet slänga oss huvudstupa och lova helt omöjliga saker, som inte säkert leder till ett bättre samhälle. Klokhet kan ibland, felaktigt, förväxlas med feghet. Lövfen med flera inom socialdemokraterna har den klokheten att inte slänga sin huvudstupa och riskera landets trygghet.
2013-04-07

  Mats Henricson
Ja, fast det är tydligen TRE falanger , en vill förbjuda vinstuttaget (går nog aldrig !) , en vill följa LO:s´non-profitidéer (inte helt otänkbart) och så partistyrelsens egen variant (något oklar, vilket INTE är bra...) , troligen en väldigt utspädd variant på LO-Förslaget... Resultatet lär hamna någonstans mellan LO och Partistyrelsen....... (Hörde detta på P1 imorse..)
2013-04-04

    ej medlem längre
Han tänker ju inte ta bort jobbskatteavdragen,det vågar han nog inte.
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska