Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En musikupplevelse förvandlade tid och plats.... lånad bild Ljudfil: Sissel Lascia Che Io Pianga------>


Insidans förtrollning

 

 

Min gång – flöt fram

 

över stadens stenlagda trottoarer

likt en vårbäck

 

*

 

Din sång – rann ut

genom mitt hjärta

 

Svämmade över till rännstenarna

vätte medvandrarnas fötter

leenden spred sig

över

anletsdragen

 

*

 

Ljudvågorna rullade in mot fasaderna

som tornade upp sig

likt murar

 

Böljade

mjukt runt

gathörnen

 

Flöt ut till stora sjöar

över de tomma torgen

som tacksamt

sög åt sig

varje

droppe

 

*

 

Klangerna från en annan värld

från en annan tid

uppfyllde katedralen

 

inombords

 

*

 

Tomrummets toner

fast ohörbara - vibrerade

 

 Skapade ackord

mellan främlingarna på gatan

 

*

 

I min katedral

uppstod ljuvlig musik

i allt jag såg

 

*

 

Mellan människorna

jag mötte

uppstod  skön musik

 

*

 

Blev de inte som instrument

i min orkester

 

*

 

Skymtade jag inte deras inre –

som förklarade

 för ett ögonblick

 

*

 

Såg jag inte leendet

på deras läppar

 

*

 

Var det inte förnöjsamhet

förväntan

längtan

som speglade sig där

 

*

 

Medan jag njöt

av insidans

förtrollning

 

*

 

Musikens hemlighet

 

*

 

 

 

 




Fri vers av Siggesdotter
Läst 341 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-02 20:50



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Fantastisk upplevelse för sinne och själ. Jag flöt med från början till slut.
2013-04-04

  Ljusletaren
Så förtrollande vackert ... bara så ljuvligt fint /kram
2013-04-03

  Eva Helene VIP
Åter en skön helhetsupplevelse och dina ord förtrollar . . .
2013-04-03

  Maiah VIP
fantastiskt fin ordkomposition....riktigt vackert
2013-04-02

    Birgersdotter VIP
Underbart-och musiken till gör allt magiskt
2013-04-02

    ej medlem längre
En upplevelse som stannar kvar och skänker ro och skönhet på insidan.
2013-04-02

    ej medlem längre
Orden och musiken är som balsam för själen. Underbart!
2013-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
WOW...men vilket flöde står du i?
Jag blir alldeles varm när jag läser...
Världen känns ljusare av orden...
Bokmärker!!!
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter