Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svenskkunskaperna bland niondeklassarna ökar ! Men pojkarna har PROBLEM och VILL vi föräldrar att våra barn ska bli lydiga "slavar" under en Kommersiell Fana och OFFER för ett RÖVARSAMHÄLLE ?


Den svenska grundskolan i politisk belysning!

Läste idag (FOLKET) om resultaten från niondeklassarnas Nationella Prov i Läsförståelse 2012 . Och det var en POSITIV läsning ! Måste (trots allt !) ge utbildningsminister Björklund credit för detta , läs bara: Om man ser till hela Sverige så hade landets sextonåringar (åk 9) mer än 12 procent som hade MVG , hela 54 procent hade VG , över 26 procent hade G och endast 7,4 procent hade IG ! Mycket stora förbättringar jämfört med tidigare år !  Ett NEGATIVT och kvarstående problem är dock att Sveriges POJKAR (åk 9)fortfarande har STORA problem med läsförståelsen , hela 10 procent av dem har IG ! 50 procent har VG dock och det är ju ,naturligtvis, POSITIVT !

Men, faktum kvarstår, 10 sextonåriga grabbar av 100 , 100 av 1.000, har STORA bekymmer att förstå och skriva svenska ! Här har Sveriges utbildningsansvariga, BÅDE nationellt och lokalt, en MYCKET svår nöt att knäcka ! 

Om man inte kan svenska så blir man ju LÄTT ett offer för de många lurendrejare som härjar i vårt land , på nätet, t ex , och ,tyvärr, får dessa ju ett allt större spelrum ,nu, när Alliansen försvagar och utarmar våra kontrollinstanser, t ex Konsumentverket ! AVREGLERINGARNA är ju ,dessutom, ytterligare en "service" till  de Kriminella Gängen , som ser en lukrativ illegal marknad framför sig ! HUR ska man ,annars, FÖRKLARA det ÖKANDE byggfusket, de ÖKANDE skattebedrägerierna och liknande förstörelse av offentlig egendom ? GLÖM ALDRIG att varje SKATTEKRONA är något som vi ALLA svenskar och svenskor äger TILLSAMMANS !

DÄRFÖR MÅSTE satsningen på GRUNDLÄGGANDE Svenskkunskaper UTÖKAS och än MER miljarder satsas på den Svenska Grundskolan !

Min uppfattning är också den att Alliansen INTE är rätt gäng för detta ! Deras KAPITULATION för NÄRINGSLIVETS INTRESSEN  ger oss, inom några år, ett TJUV- OCH RACKARSAMHÄLLE  där det handlar om att roffa åt sig så mycket som möjligt på andra människors bekostnad ! Och DETTA tror jag ,fortfarande, att SAP kan sätta STOPP för ! Bara Miljöpartiet tar sitt förnuft till fånga och inser att deras samarbete med Alliansen ÄR ett misstag !

-----

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-07 11:44



Bookmark and Share


  aol
ett mycket förnuftigt och sant resonemang,
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska