Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

April barn

Ibland tänker jag att jag är som April

En lovande dag
Då träden rasslar lätt och solens strålar värmer tidigt på morgonen
Fåglarna sjunger en lugnande sång och allt verkar lite ljusare
Det smälter och knakar och tickar
Förändring och den där lukten i luften
Och du tänker att ja! Nu vågar jag faktiskt hoppas

Sen kommer den ändå, den där sista vändningen
Snön faller än en gång och allt blir tyst och färglöst och kallt
Du måste böja dig för aprilvädrets obestämdhet

Liksom April kan jag aldrig bestämma mig
Liksom April är jag tjusad och fast i min rastlöshet
Liksom April kommer du hoppas på mig,
Och det kommer vara vackert
Men aldrig bestående







Fri vers av Therese_91
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-07 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therese_91
Therese_91