Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET HADE VI LOVAT

Ibland om kvällen
så tänker jag hur det var en gång,
då barnen var små
och vi sjöng barnens sånger.

Har vi tagit varandra i båten
får vi ro varandra i land.
Så sjöng vi.

Jag minns sången väl.
En gammal skiva
med trasigt omslag.
Mer och mer raspig,
som livet självt
när åldern tär.

Har vi tagit varandra i båten,
sa vi till varandra.
Har vi tagit varandra i båten,
så får vi ro varandra i land.

Och den dagen kom.
Jag minns att båten var tung,
de sista mödosamma årtagen
innan åran togs av en starkare hand.




Fri vers av Annika J
Läst 406 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-04-09 10:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-04-15

  Piann VIP
Varm dikt om
gemenskapens band.
2013-04-15

  Nitram P
Lysande. Tack för en fin läsupplevelse!
2013-04-13

  walborg
Stark bild om stark gemenskap som prövats och hållit
2013-04-11

  Monika A Mirsch VIP
Grattis till placeringen!
2013-04-11

  Bibbi VIP
Starkt.
2013-04-10

  Monika A Mirsch VIP
vacker dikt om genuin gemenskap - skall ro iland!
2013-04-09

  Jaseph
Så starkt.
2013-04-09

  Rosmarin
Den berör

mycket fin
2013-04-09

  Stefan Albrektsson
O så oändligt vackert!! Med den tyngd och det värde dessa ord bara kan äga och gestaltas av den som faktiskt varit i båten och rott. Hela hjärtat sväller!!! Tack!!
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Annika J