Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland blir jag lite väl upprörd över korkade kommentarer från gubbsjuka män, men det är min rätt lika mycket som mina nakna bröst


Feminism handlar inte om kvinnor

här och var stöter jag på
idioti
som påstår att
min korta kjol är ett
VARSÅGOD ATT VÅLDTA MIG
det förtjänar jag!!!
jag som har så lite respekt
för min kropp
och för männens små hjärnor
för visst kan de bara inte behärska sig
när de ser en djupt urringad klänning
och ett par bara ben

jag tror inte att det är så, kompis
jag tror att du borde kolla på dig själv
vända ut och in på dina värderingar
och inse att
du
ja, du
förstör vårt samhälle
för din syn på kvinnan som din skyltdocka
är vad som matar vår egoism vår ilska
drar tillbaka människan, denna fantastiska varelse
tusentals år i vår evolution

använd ditt vett!
kvinnan är inget du kan äga
inget du kan styra
inget du kan kontrollera
inget du får döma

feminism handlar inte om kvinnor
det handlar om mänsklighet




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 300 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-10 12:17



Bookmark and Share


  mare VIP
Precis, om mänsklighet!
Vi ser i vårt land hur
kvinnor blir behandlade
på olika vis...
kvinnor i en viss religion
är totalt förtryckta!!!
Gudrun Schyman
är så tyst om detta..
Bra skrivet!!
2013-04-14

  Vind
Helt rätt!
Applåder.
2013-04-14

  Tess74
Perfekt skrivet! Andra gången idag jag stöter på sån här text, samma dag som jag har haft djupa diskussioner på facebook angående våldtäkter och just detta med att kvinnor inte får klä sig hur dom vill och att vi inte får vara kåta för då är vi allmänt villebråd. Starkt skrivet!
2013-04-10

  Carina Bendix
Underbart uppfriskande text! Den bokmärker jag direkt! Massor av applåder!! :)
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson