Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsetui

Just efter det att måsfåglarna i skock kacklat och flaxat färdigt med änderna längs ån och romerna börjat röra sig mot gatukors och samlingsplatser med koppar och dragspel i hand, kommer ljuset. Det stilla varslet, att nu är den här, dagen.
Det tystnar något och konturer blir tydliga, blicken klar. Diset, både det inre och yttre skingras. Uppe på kupoler och torn sitter de stora måsarna nu helt stilla.
Barken på trädet i min hand, draget i muskeln i det jag stäcker den och ser mig runt, snyter mig, tar ett djupt andetag och släpper ut med en isblå Clint Eastwoodsk min. Just så.




Övriga genrer av hansensson
Läst 315 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-11 08:05



Bookmark and Share


  Akvamarin
Du växer, hur det nu är möjligt, med varje text du skriver. Den disiga morgonen då var drar till sitt. Tystnaden därefter, klarheten den inre och yttre, och kroppens kapitulation för behoven "med isblå blick" . Kan ha missupfattat här, men likvält coolt så det räcker.
2013-04-13

  smultronbergen VIP

Det är en sådan härlig rytmik i den
här och jag gungar med du lyckas
få mig att känna när solen kommer
och tystnaden tar vid, hur dagens
händelser har början och slut, du
har skrivit en mycket bra text
och slutet med C tillför hur väl du
regisserar dig själv i relation till
skådespelet runt samlingsplatsen,
det finns en tydlig rytm som jag
beundrar, Danke
2013-04-11

  Stefan Albrektsson
En stretchande löpares morgonblick. Tycker mycket om första styckets tydliga målande av scenen. Och den perfekta avslutningen med utandningen och den där Clintan-minen. Galant skrivet!!
2013-04-11
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson