Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fler än 17

Den norske bank har 400 anställada som arbetar med området vittvätt av pengar. Ekokrim har 17.
Det är ingen vits att rapportera då dom ändå inte har tid, säger en man från banken. Så misstänkta transaktioner går igenom.

Soluppången idag var sådan att jag gick mellan de olika fönstrena för att hitta den bästa utsikten. Länge nu har det endast varit mörka morgnar och gryningen har varit en trist affär.
Nu eldröd horisont över vinterdis.

Arma riddare med stekt bacon och lingonsylt. Tre rejäla baljor kaffe. Ganska tidigt uppe trots ledig dag. Inga måsten ger behaglig ro.

Ser fram emot en maratonspinning på gymet idag. Kanske lite knäböj först.
Imorgon en runda utomhus. Man rapporterar solsken och milda temeperaturer.
Har jobbat så mycket på senare tid. Träningen har fått ge vika. Men nu. Gläder mig.

På att göra listan för veckan som kommer: borde samla lån och krediter till ett. Kan halvera utgiftsposten;
snacka med skattemyndigheten. Ett tillbakabetalningskrav. Jag hamnade på efterskott ett par månader då sjukskriven.
Fick inga pengar av Försäkringskassan. Administrativa krumsprång. Har betalat det jag låg efter nu men bäst att ringa och höra så dom inte löpt amok på något vis.
Tror dom är fler än 17 där.

Solnedgången var lika fin. Ljuset speglade över stentrappan och allèns växande skuggor.




Prosa av hansensson
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-25 21:49



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Det är något skönt i läsningen
som om ett hopp vaknat. Finns
lite mer i allt. Trots de 17 och
moment 22. Solen. Det andra

Lixom gömmer sig bakom.
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson