Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgoninspiration....Bild: En av tre altarbilder, Hilma af Klint, Ljudfil: Over the Rainbow The Royal Philharmonic Orchestra---->


Regnbågsbroar

 

 

Rädsla slår i bojor

 

tillit sliter band

 

bygger nya broar

 

mellan själ och hand

 

 

Ser hur Regnbågsbroar

slår upp från famn

till famn

 

 

Tillit skapar trygghet

 

ömhet i en famn

 

där nyss stormen drivit

 

liten båt i hamn

 

 

Ser hur Regnbågsbroar

slår upp från famn

till famn

 

 

Kärlek bygger nästen

 

tätar litet bo

 

Där var sargad fågel

 

kan bli trygg, få ro

 

 

Ser hur Regnbågsbroar

slår upp från bo

till bo

 

***

 

Ser hur några droppar

faller på en kind

en på mina läppar

kom från hoppets vind

 

och

 

jag

 

 

log

 

 

><

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 334 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-13 08:35



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Denna bild av Hilma af Klint är så ljuvlig liksom musiken.
Dina regnbågsbroar bär ... alltid ... mycket vackert/kram
2013-04-17

  Nina.H
Ljuva rader..tröstansfulla!
Du skriver så vackert!
2013-04-15

  Maiah VIP
Jättefin
2013-04-13

  ULJO
Härlig poesi
2013-04-13

    ej medlem längre
Du kan konsten att med ord skapa ro och trygghet.
2013-04-13

  Delilah Juno VIP
Så fint också med bilder av Hilma af Klint. Såg utställningen med hennes verk på Moderna i Stockholm för inte så länge sen.
2013-04-13

  Eva Helene VIP
Att känna tillit - du förmedlar det så väl och vackert här i poesins form. Bild och musik kompletterar så fint också.
2013-04-13

  Palett
Rogivande vacker text !!
2013-04-13

  aol
underbar poesi som tonar ner rädslan till ingenting
2013-04-13

  Chawa VIP
Riktigt ljuvligt om kärlekens band och osynliga broar som förbinder allt i tid och evighet om vi tillåter oss att lyssna noga och tänka mjukt... Jättefint!!
2013-04-13

  Lars Hedlin
Mycket fint ger en ro inom....
2013-04-13

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt rogivande att läsa och lyssna...
2013-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter