Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det som en gång var bergsäkert, är det plötsligt inte längre.


Tro eller vetskap

TRO
När man tror något tänker man sej, att det är sant att något skall
ske, man är inte riktigt säker, men tänker ändå att man är säker
för så känner man, och så fortsätter man att tro så ända tills det
dyker upp något som motsäger det.Och som sagt en orubblig tro
kan försätta berg.

Vetskap

När man har vetskap om något är man klar över att det är sant
att det skall ske, man är säker på alla vis i ordets alla betydelser,
och man fortsätter så även om det dyker upp saker som motsäger
vetskapen. Man grundar inte sin uppfattning på det synbara för
man vet ju det som verkligen är,




Övriga genrer (Drama/Dialog) av aol
Läst 729 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-04-13 16:37



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tro
instigande
i
upplevandevetande
är

skönhet
2013-04-24

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skaldat
2013-04-21

  Palett
Intressant tema som manar till eftertanke !!
2013-04-15

  Mats Henricson
Tänkvärda och inspirerande ord........
2013-04-15

  S.A.I. Steve Lando VIP
och rätt vad det är så ändras även vetenskap, till något som tidigare inte varit

väl poängterat häruti
2013-04-15

  Elwania
helt klart, men ibland kan vi skapar våra tro på uppfattningar som är nedärvda
och inte lika självklara som de verka då man plötsligt får en annan insikt kan sådana sanningar rinna ut i sanden. Ibland kan man se hur folk argumenterar
över sin tro , vill ändra andra att tro precis som dom,,, en sådan tro visar ju på en stor osäkerhet för varför är det så viktigt om någon tro som jag om jag är grundad i min tro?
2013-04-14

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2013-04-14

  Siggesdotter
Det är sant att tro är tro och inte som vetenskapen, där allt kan och ska bevisas. Men att leva utan tro, går det? - Livet skulle vara tomt utan något att tro på - frågan är om någon egentligen har det så?. Man kan ju "tro på kärleken, på hoppet..." osv. Det måste inte vara en religion eller en "andlig tro" - bara NÅGOT att "tro på"!
2013-04-13

  Eva Helene VIP
Detta eviga dilemma - funderingar här som kan leda vidare. Bra!
2013-04-13

  ULJO
Bra tema som skapar tankar och funderingar
2013-04-13

  Jaseph
En intressant diskussion om tro och vetande.
2013-04-13

    ADI Nehlin
manar till eftertanke
2013-04-13

  Chawa VIP
Tänkvärda rader har du skapat!!
Jag TROR jag fortsätter tro - för vem vet allt alldeles säkert? Vi är så små i allt detta stora. Att tro öppnar alltid upp för nya dimensioner, nya perspektiv, visar nya vägar. Vetskap för mig kan ses som en klippavsats att vila på tills min värld bjuder nya bud, nya steg att vandra/gripa på min färd. "Jag tror jag vet" :)
2013-04-13

  Fredrik P. VIP

Filosoferande tankar
om den svåra gränsen
mellan tro och vetande.
Tål att tänkas på!
2013-04-13
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol