Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svala flyg i muntra kast över ladorna äng där i vårens ljumma vind allting brister ut i lovsång


Själens flykt

Dagen vaknar i en morgon som så gyllne gryr

mina drömmar flyter lätt som dimman

över skog och myr ,

 

vindarna sjunger i vita segel

på lätta vingeslag den ena du den andre jag

svävar över havet ser oss i dess mjuka spegel,

här på livets ljusa sida lever vi med kropp och själ

vi bara känner att himlens alla änglar 

dom vill oss bara väl,

 

i solen över alla ängar dukade av vår

där skimrar en liten fågel som vore

den av guld i vindens mjuka stämma

den läker alla sår,

 

som små stjärnor bland ängens alla blommor

dansar vi ur fågelns gyllne strupe stiger

i underbara drillar livets melodi

 

där daggen gittrar lagda av älvor på rosens alla blad

jag drömmer bland ljusa sommarmoln

vaggas till ro i lugna djupa andetag.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 710 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-04-10 21:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Berörande lyrisk och betagande dikt!
2021-10-29

  AiA Maria den fria


Sinnlig
Balans
Hoppfull
Fjäderlätt
Berika-ande


Tack!

2021-10-27

  limerick
Mycket vacker poesi! Bokmärker.
2021-08-01

  Stanley Rydell
Välskriven harmoni!
2021-07-28

  "Silver" VIP
Mitt i en orolig värld som något här nedan skrev, har jag alltid upplevt dina dikter som sköna tavlor fyllda med vackra färger, godhet och värme. Som en pensel som svepande dansar fram i mjuka vågor.
2021-07-06

    ADI Nehlin
Så vackert!
2021-06-18

  Blått Norrsken VIP
Harmoni och frid lyser över denna text. Mycket fin .
2021-05-25

  Grubbelmia
Tack för text som berör! Fastnar speciellt för strofen: "vindarna sjunger i vita segel". Orden kittlar min fantasi...
2021-04-26

  anits VIP
Så vackert natur nära harmoni
2021-04-14

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
natur i harmoni <3
2021-04-14

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som belyser lugn och harmoni!
2021-04-12

  ULJO
Underbar naturskildring
2021-04-12

  Sparvögat VIP
Vackert tecknat...
2021-04-11

  Eva Helene VIP
Så vackert och meditativt!
2021-04-11

  Bibbi VIP
Underbar.
2021-04-11

  Blomma-Stjärna VIP
Hav och myr och äng, fåglar, sol och himmel - en vacker dikt så lugnande -lugnande och skön - mitt i en orolig värld
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol