Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkens visa

Ståtlig där på ängen
svartvit den står
solens varma strålar
vid grenverket slår

Våren ger den kläder
vackert gröna blad
glänser där mot himlen
och gör tillvaron glad

Den bjuder medicin
från stammens sav
naturens goda under
blir livsandens nav

En boplats i toppen
för skatans gäng
ungar föds och går
vid sommarens äng

Vid stammen ett möte
två hjärtan i brand
det ristas i barken
till äktenskapets band

Löven faller stilla
i höstfärgens nyans
gulbrun och orange
en naturens elegans

Rimfrost på grenen
och björken går till ro
vilar stam och rot
i kärlek hopp och tro

Björkens vackra visa
den vill alla höra
årstiders växlingar
kan oss så beröra




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 788 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-13 21:26



Bookmark and Share


  Angel of love
Björken det vackra trädet, med små musöron och som klär studentens vagnar! Björken skänker glädje!
2013-04-14

  Carina Bendix
Vackert!
2013-04-13

  ResenärGenomLivet VIP
Livets cirkel i naturen, fint beskriven...
2013-04-13

  Marianne Räf
Jag gillar också träd, -
inte minst - björkar.
Fin naturlyrik!
2013-04-13

  Tarantaran
Så himla vackert!
Jag tänker också
på liv..men mina
alltid så vilda
tankar går till
björkens sav som
använts tidigare som
medicin mot obotliga
cancer- tumörer, och nu
mot karies som ksylitol!
Så visst är björkar en
fin metafor för liv! :)
2013-04-13

  Siggesdotter
En fantstiskt vacker dikt om björkarnas liv - känner som att det är en metafor för det mänskliga livet...ett vemod berör mig...
2013-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO