Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om

När det sura väller in och oroar det inälvska tabernaklet. Då hoten mörknar, kollegerna uppträder märkligt, då det sagda inte ger mening, när det blir som du alltid sagt, visste, inte av outgrundliga skäl, det är ju för att...
Den bekanta ramsan, de bekanta väl hållna tillstånden, statusen, omständigheterna, det abstrakta svårförklarliga.
Spårvagnen gnisslar fram och du gömmer dig i fönstret och håller för magen, tänjer i ansiktsdragen. Det nyss vackra sköna, träden, bladen, det droppande i regnet, gatorna och folken ter nu sig skrämmande och kalla.

Rusandes längs älven, tvingandes framåt, upp, ner, hit och dit, jaga, spränga fram. Svetta, flåsa och så stanna, hämta andan. Yr av ansträngning. Vinglande där i stegen med bröstet snart ut och upp. Djupa andetag, upprätt nu. Som om svärtan ligger kvar i startgropen eller i ett dike längs vägen.

När inspirationen sinar och mögel invaderar tanken och färgerna ute är de samma som igår, förrgår och alla dagar och det hela ser fördömt fattigt ut. Simpelt.
Inget kan du komma på att klämma fram ur spellistan och du sitter bara där och drar dig i hakan.

Så finner du den där tonen, sången, av en händelse, i försöken och böken, den matchande och färgen återvänder och ögonens lyster som om... tja, jag vet inte riktigt. Bara som om... det inte var sant, det där andra.




Övriga genrer av hansensson
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-16 14:14



Bookmark and Share


  Blåbärskaj
Jag förundras över hur du får till det, det är som en tavla, eller som en sida ur en serietidning.
2013-04-17

  kerstin skriver VIP
har håkan hellström i bakgrunden när jag läser och det passar fantastiskt fint till detta "obetraktande", kan man säga så. jag ser det som ett avtryck som inte kan ritas, inte skrivas, inte skådespelas. gillar hur orden tar mig iväg till det abstrakta.
2013-04-16

    ej medlem längre
Ibland vänder det så lätt och träden känns vackra igen, bra text
2013-04-16

  smultronbergen VIP

Som om du var i min hjärna klev
in och satte ner kofferten på
mitt Hallgolv, som om jag satte
på visslande Johannan och du satte
dig tillrätta i min soffa, som om du
började meningen och jag föll in i
den, som om vi hittade meningen
och fortsatte till kvällningen
som om det kändes varmt åter så
där smygande klädde vi av det ljuvliga
med tankarna, som om jag blevo
kär i dig och du i mig. Som om. :)

Förlåt men febern är nu äntligen
på väg bort längs med berget och
du träffade min nutid rakt in,

Tack Tommy

2013-04-16

  Stefan Albrektsson
Underbar text - rent rafflande i ett litet format. Läser in många tolkningar: alltifrån magsyra under löprunda till reflektion över livet i stort. Utrymmet räcker inte för mina svävande analyser. Bockar och bugar för att du gav mig en fin läsupplevelse!!
2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson