Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsätter att punktera gamla myter....


MYT-eri (2) !

"Morgonstund har guld i mund.."    

Möjligen en vacker sommarmorgon, men iskalla vintermorgnar , stormiga höstmorgnar och svala vårmorgnar väcker väl ingen större entusiasm ...

 

"Arbete ger frihet .."

Skylten hängde ju (på tyska då...) utanför koncentrationslägret Auschwitz i Polen och det är ju avslöjande . Visst, om man har ett arbete som man trivs med så är det ju bra, men man är uppbunden, man måste hålla arbetstider, man har bara den frihet som ryms inom de arbetsramar man har . Så det är en mycket begränsad frihet . Lönen ger ju lite ekonomisk frihet .

 

"Tala är silver, men tiga är guld..."

En fruktansvärd mening, förstår den inte alls. Om man bara tiger så har man ju aldrig chansen ! Det måste vara en representant från Överheten som skapat denna !  Hela den demokratiska tanken står i direkt motsättning till detta gamla idiotiska ordspråk !

 

 "I Sverige är grundskolan obligatorisk ..."

En s k papperstiger , alltfler barn och ungdomar (tusentals) hoppar av vår alltmer ruffiga och hårda grundskola och inget hindrar dem ! Man kan dock undra varför deras föräldrar inte reagerar (det handlar ju inte "bara" om utslagna mammor och pappors barn utan även om väletablerade föräldrars ungar !) .  

 

"Sverige är en demokrati....."

Ännu en papperstiger , vår s k demokrati begränsar sig till de allmänna valen till riksdag, kommun och landsting, därutöver så har den , skändligt, somnat in !  En gång i tiden (på 70 och 80-talen) så skickades stora enkäter (t ex om Löntagarfonderna) ut och flera hundratusen människor engagerades i dessa frågor . Folkomröstningar , den ultimata demokratin, har vi haft om Kärnkraften, EU-inträdet och Euron , men det är endast tre stycken sedan 1980 !  Många viktiga frågor har beslutats om utan att fråga oss medborgare, bl a den omfattande privatisering som påbörjades under Perssoneran och pågår , just nu ! Nu när vi ser vad denna ställt till med, bl a i Äldreomsorgen , så skulle  en folkomröstning vara klart befogad !  Och vad det gällde EU-inträdet så var det en oerhört knapp majoritet för inträdet, de vann med ca 4,5 procent ! Men vi, som sade nej, denna stora minoritet har, i stort sett, ignorerats sedan detta val !


--------

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Mats Henricson
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-17 15:15



Bookmark and Share


  aol
en sann stark skrift som bör läsas av alla,
2013-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska