Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestattack

Och plötsligt var den där

Ormen som bor i mitt bröst
väser och klöser bitar
ur mitt sargade inre

ringlar runt min strupe
och hugger gifttanden i
en bultande åder

själlöst sus i mina öron
ackompanjerar den blå
värken i trötta ögon

svajet i mitt inre föder
yrseldarr i det yttre
och tungan sväller upp

allt växer fram ur skuggor
andnöd och en molande värk
genom ömhals och räddmage

adrenalin sköljer över en
sjöar av varningssignaler
flyktvillig från allt

något som tuggar och mal
genom benpipor och kött
till bedövande matthet

kommer gråten som skär sig
och övergår till ett kvidande
andfått och uppgivet
hostande

och den ringlar vidare

                    @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-18 14:55



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
Känns igen
2013-05-06

    Erika H
Det är underbart hur du hittar ord som blir nya och smakar oanvänt. Ömhals och räddmage. Ja, precis så. Och det uppgivna hostandet som blir kvar.
Tycker om detta. Mycket. Du har många sidor i ditt skrivande. Denna sida är lika skör som den är stark och du fångar mig, berör mig och får mig att känna.
Tack för denna. Underbart.
2013-05-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra illustrativt med slingrandes skön ordsamhet
2013-04-19

  Jordgubbsodlare
som att från ett öppet fönster höra det hjärtskärande. Du skapar en oerhörd känsla av närvaro - i ångesten.
2013-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker