Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Sent ska syndarna vakna !"


Den enkla sanningen om mänsklig mentalitet !

 Större delen av Sveriges befolkning har det ganska väl ställt, de bor i villa eller bostadsrätt, har bra inkomster, ofta två bilar, och sommarstuga plus utlandsresor är vanligt .  Därför bryr de sig inte så särskilt mycket, de tycker väl att politikerna kan hålla på bäst de vill , Reinfeldts jobbavdrag är populära och har gett klirr i kassan , RUT-avdragen slår väl ut ,folk kan hyra in städning och annat utan att det kostar för mycket . Så länge de har jobb så är ju allt gott och väl . 

Men, det som är mycket trist , det är att folk inte bryr sig innan de blir arbetslösa !  Om de bara visste eller tog reda på , vilket helvete som väntar den dagen de förlorat jobbet så kanske de skulle börja tänka i andra banor ! Jag har också haft ett fast jobb, haft en hyfsad standard och kunnat resa utomlands, t o m haft en sommarstuga ! 

Och nu ,när en viss ekonomisk nedgång drabbat oss, är det många , som , på ett smärtsamt och grymt sätt, får känna på den fattigdom som drabbar oss som är arbetslösa ! För Fredrik Reinfeldt och co har aldrig brytt sig om oss arbetslösa , under Freddans regim är det ett straff att vara arbetslös , vi lever på existensminimum, nästan !  Men när den arbetande delen av befolkningen inte bryr sig förrän det är försent så fortsätter bara det här ! 

 

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-19 13:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så är det med själviskheten, mer vill ha mer och skit i hur andra har det. Arbetslösa,gamla och sjuka ska helst försvinna.
2013-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska