Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite jävlaranamma

För första gången i mitt
Bomullsvadderade liv
Förstår jag vad ni menar
Vi är en amöba med
tillfällig ambitionslicens
En skolflicka som har fått
En megafon men nu får lov
Att tiga

Och jag fruktar att morgondagen
Är den dag då jag förväntas stå på
Barrikaden
Och försvara det
Som ni gett mig i arv
Det som ni och era
Behåar brändes på bål för
Och ursprunget till vår p-pille-
Knaprande sexuella frihet

Min önskan är att sitta i din
Trädgårdssoffa, Södergran
Och lyssna till dina
Självhävdelser
Och med dig, de Beauvoir,
Vill jag diskutera myt och realitet
Och få tillbaka lite momentum
Lite jävlaranamma




Fri vers av Elvi
Läst 225 gånger
Publicerad 2013-04-20 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elvi
Elvi